Een goed boekhoud- en administratieprogramma zorgt er niet alleen voor dat je wettelijk in orde bent. Het helpt je ook om meer inzicht te verwerven, geen enkele deadline te missen en moeilijke wetgeving naar de praktijk te vertalen.

Om dit voor elke sportclub mogelijk te maken, slaan de Vlaamse Sportfederatie en Assist de handen in elkaar. Zo kan het werk als penningmeester een stuk eenvoudiger worden.

Wat is Assist?

Assist is een online boekhoud- en administratieprogramma waarmee je alle tools in handen hebt om je sportclub 100% in orde te houden met de vele administratieve en boekhoudkundige verplichtingen.

Assist is meer dan 20 jaar geleden ontstaan uit het verenigingsleven met als doel vrijwilligers te helpen om de vele administratieve taken te verlichten.

(Bijna) voor elke sportclub

VZW of Feitelijke vereniging? Btw-plichtig of niet? In Assist beheer je een enkelvoudige boekhouding die vanaf januari 2022 uitgebreid wordt met btw-boekhouden. Op die manier kan bijna elke sportclub met Assist aan de slag. We zeggen 'bijna', want Assist is minder geschikt voor erg grote clubs, die een dubbele boekhouding moeten voeren.

Verrichtingen importeren

Om nog sneller je verrichtingen in te boeken is het in Assist mogelijk om zowel CODA-bestanden als .csv-bestanden te importeren.

Met 1 klik op de knop...

...maakt Assist voor jou de wettelijke documenten op die je jaarlijks moet neerleggen bij de Griffie of opladen als bijlage bij de Rechtspersonenbelasting. Denk aan de Staat van Ontvangsten en Uitgaven, de Staat van het Vermogen of de Jaarrekening. Alles volledig conform de wettelijke formaten.

Checklisten en Helpers

Ontdek de 'BTW-Helper', de 'VZW-Checklist' of de 'GDPR-Helper'. Unieke tools die je enkel in Assist vindt en die je wegwijs maken doorheen complexe wetgeving of aangeven wanneer een belangrijke deadline nadert.

Voor wie nog meer wil

Als je de volledige werking van je sportclub online wil beheren, kan je kiezen voor Assist PLUS. Zo kan je ook je leden, vrijwilligers, en trainers in Assist beheren of activiteiten, tickets, stock en planning toevoegen.

10% korting als erkende sportclub

Als erkende sportclub krijg je dankzij de Vlaamse Sportfederatie 10% korting op de normale prijs van een jaarabonnement. Die prijs hangt af van de versie van Assist die je wilt gebruiken:

  • Voor Assist START zonder btw-boekhouden komt dit op € 89 per jaar (i.p.v. € 99)
  • Voor Assist START met btw-boekhouden komt dit op € 134 per jaar (i.p.v. € 149)
  • Voor Assist PLUS zonder btw-boekhouden komt dit op € 179 per jaar (i.p.v. € 199)
  • Voor Assist PLUS met btw-boekhouden komt dit op € 224 per jaar (i.p.v. € 249)