Alles wat je lokale verenigingen nodig hebben om zich 100% in orde te stellen met de huidige (VZW-)wetgeving.

Wat is Assist START?

Assist START is een basisversie van Assist, waarmee je als vereniging toegang krijgt tot de rubrieken 'VZW-Helper' en 'Boekhouding'. Hiermee heeft elke VZW of feitelijke vereniging alle tools in handen om zich 100% in orde te stellen met de huidige (VZW)-wetgeving.

De rubriek 'Boekhouding' bevat een enkelvoudige boekhouding die zowel door feitelijke verenigingen als door VZW's makkelijk kan beheerd worden. VZW's hebben het bijkomende voordeel dat alle rapporten en bijlagen volledig conform de wetgeving uit Assist rollen. Denk bijv. aan de 'Staat van Ontvangsten en Uitgaven' of de 'Staat van het Vermogen' die jaarlijks moet neergelegd worden op de Griffie.
Vrijwilligers
De rubriek 'VZW-Helper' gaat nog een stap verder in het ondersteunen van VZW's om zich in orde te stellen met de vele jaarlijkse VZW-verplichtingen. Zo vertelt de 'VZW-Checklist' je stap voor stap wat je nog moet doen, op welke manier en tegen wanneer. Zo kan je bijv. je Algemene Vergadering via Assist organiseren, de agenda opstellen en doormailen naar de leden van de AV. Bij een eventuele bestuurswissel maakt de tool 'Wettelijke publicaties en bekendmakingen' voor jou automatisch de verplichte Formulieren I en II op. Het enige wat je nog moet doen is de PDF afdrukken, ondertekenen, betalen en opsturen.

Assist START als lokale ondersteuning

De Stad Antwerpen biedt via haar Buurtsecretariaten aan zo'n 300 lokale verenigingen Assist START aan. Samen met de unieke VZWebinars die we samen met onze partner Scwitch ontwikkelen en gratis aanbieden, krijgen al deze verenigingen de ondersteuning die ze nodig hebben om hun administratie en boekhouding grondig te verlichten.

Moest je interesse hebben om Assist START ook aan te bieden aan enkele of misschien zelfs alle verenigingen in jouw gemeente of stad, dan maken we eerst een afspraak om te luisteren hoe we jullie het beste kunnen helpen. Gaat het puur om het aanbieden van een licentie op Assist START of combineren we dit met een ondersteunings-traject rond VZW-verplichtingen en/of boekhouding? In samenwerking met Scwitch kan een dergelijke traject uitgewerkt worden.

Interesse of nog vragen?

Contacteer Vincent